Kronen en bruggen zonder ”happen”

Sinds enige tijd heeft het Tandheelkundig Centrum Heerhugowaard de beschikking over een hightech 3D scanner. Hiermee kan op eenvoudige wijze een scan van uw gebit gemaakt worden, waardoor het maken van een afdruk niet meer nodig is.

Na het vorm geven van de kies of tand wordt met de scanner een aantal opnames van uw kies gemaakt, waarmee middels een CAD/Cam techniek, volledig digitaal uw kroon of brug gemaakt wordt.
Als een van de weinige praktijken in Nederland heeft het Tandheelkundig Centrum deze exclusieve scanner beschikbaar voor U.

 

Hightech precisie

Patiënten die een kroon, brug of facing nodig hebben kunnen nu binnen een paar minuten een digitale 3D foto van hun tanden laten maken.De intra-orale scanprocedure maakt afdrukmateriaal overbodig en veroorzaakt geen onaangename smaak of ongewenste bijwerkingen zoals kokhalzen. En er bestaat weinig risico dat de procedure herhaald moet worden.
Om deze redenen is intra-oraal scannen voor bijna iedereen aangenamer en kan de tandarts schoner, makkelijker en preciezer werken. Omdat met de scan een virtueel model van de tanden wordt gemaakt, wordt de wordt de kwaliteit van de kronen en bruggen naar een veel hoger niveau getild.